به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، 'امیر رضا رجبی' روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگاران از پیشی گرفتن آمار خودروهای اسقاط شده نسبت به خودروهای فرسوده موجود خبر داد و افزود: بیش از 60 درصد خودروهای اسقاط شده در سه سال اخیر از چرخه تردد در كشور خارج شد.
وی خاطر نشان كرد در زمان حاضر كمی بیشتر از 300 هزار خودرو سواری با عمر بیش از 25 سال، 430 هزار وانت بار با عمر بیش از 15 سال و حدود 30 هزار تاكسی در كشور وجود دارد كه به عنوان خودروی فرسوده محسوب می شود.
معاون نوسازی ناوگان ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت كشور تصریح كرد همچنین 200 هزار كامیون و كامیونت و حدود 45 هزار مینی بوس فرسوده در كشور تردد می كنند كه در سال جاری طرح های مختلفی برای اسقاط كردن آنها در دست بررسی و تدوین داریم.
** آغاز طرح خرید نقدی مینی بوس و كامیون فرسوده
معاون نوسازی ناوگان ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت در ادامه این نشست به آغاز طرح خرید نقدی مینی بوس و كامیون های فرسوده از امروز - دوشنبه - بدون جایگرین اشاره كرد و گفت: خرید نقدی خودروهای فرسوده یكی از مطالبات عمده مردم از ستاد سوخت بود كه در اولویت های كاری قرار گرفت و طرح خرید مینی بوس و كامیون فرسوده نیز از امروز آغاز شد.
وی افزود: صاحبان مینی بوس های فرسوده كه دارای پلاك منطقه ای (ایران) و یا دارای گواهی تسجیل باشند، شامل مدل های 1376 به پایین كه سند به نام مالك باشد، فرصت دارند تا پایان شهریور ماه به مراكز اسقاط خودروهای فرسوده مراجعه و اقدام به ثبت نام در این طرح كنند.
وی افزود: در حال حاضر مبلغ ارزش گواهی ارزش اسقاط مینی بوس 30 میلیون ریال است كه اگر تا پایان شهریورماه امسال مالكان مراجعه نكنند، احتمال دارد ارزش گواهی بر اساس مدل آنان كاهش یابد. همچنین درصدی از ارزش لاشه خودرو به قیمت آهن قراضه توسط مراكز اسقاط به حساب مالكان واریز خواهد شد.
رجبی با تاكید بر اینكه ثبت نام در این طرح رایگان است، گفت: مالكان حتما باید شماره حساب در بانك عامل این طرح (بانك ملت) به نام خودشان داشته باشند تا پس از بررسی مدارك، مبلغ ارزش گواهی از سوی ستاد سوخت و درصدی از ارزش آهن قراضه مینی بوس نیز توسط مراكز اسقاط به حساب آنان واریز شود.
معاون نوسازی ناوگان ستاد حمل و نقل و سوخت كشور در خصوص طرح خرید نقدی كامیون و كامیونت نیز گفت: همه كامیون های بالای 25 سال یعنی از مدل های 1366 به پایین در طرح خرید نقدی قرار دارند كه ارزش گواهی اسقاط آنان متناسب با نوع كامیون از 30 تا 80 میلیون تومان است و در طرح خرید نقدی كامیون نیز درصدی از ارزش لاشه كامیون به قیمت روز آهن قراضه به مالكان پرداخت خواهد شد.
وی شرایط ثبت نام مالكان كامیون های فرسوده را نیز مانند دارندگان مینی بوس (پلاك منطقه ای (ایران) و یا دارای گواهی تسجیل از راهور ناجا) دانست و گفت: امكان خرید نقدی در 120 مركز این ستاد كه آدرس آن در سایت این ستاد درج شده، مهیا است و مالكان خودروها با مراجعه حضوری می توانند اقدام به تشكیل پرونده و دریافت ارزش گواهی كنند.
رجبی داشتن سند قطعی كامیون و مینی بوس یا وكالت بلاعزل را از دیگر شرایط ثبت نام در این طرح دانست و گفت: حداكثر یك ماه از زمان تكمیل پرونده ارزش گواهی اسقاط در حساب مالكان واریز خواهد شد.
وی انواع كامیون های این طرح و میزان ارزش آنها را به شرح زیر اعلام كرد
- كامیونت (5/2 تا 6 تن)، 30 میلیون ریال
- كامیون سبك (بیش از 6 تا 10 تن)، 40 میلیون ریال
- كامیون متوسط (بیش از 10 تا 26 تن)، 50 میلیون ریال
- كامیون سنگین (بیش از 26 تا 33 تن)، 70 میلیون ریال
- كامیون بالاتر از 33 تن و كشنده ها، 80 میلیون ریال
** 50 درصد افزایش در طرح های خرید نقدی
معاون نوسازی ناوگان ستاد حمل و نقل و سوخت كشور در ادامه با یادآوری اینكه خرید نقدی خودروهای فرسوده یكی از مطالبات عمده مردم از ستاد سوخت بود، گفت: در سه ماه نخست امسال میزان درخواست ها برای فروش نقدی خودروی فرسوده در مراكز اسقاط این ستاد بیش از 50 درصد افزایش داشته است.
وی خاطر نشان كرد: این موضوع بیانگر تغییر در فرهنگ مردم جامعه به سوی اسقاط كردن خودروی فرسوده است كه طرح ممنوعیت تردد در هشت كلان شهر نیز می تواند به این موضوع كمك كرده باشد.
رجبی با بیان اینكه پیش بینی های ستاد سوخت حكایت از روند رو به افزایش استقبال از فروش نقدی خودروهای فرسوده دارد، گفت: در سال 90، 30 درصد خودروهای اسقاط شده از طریق طرح های نقدی بود كه در سال جاری این میزان به 50 درصد رسیده است.
وی همچنین در باره اسقاط كردن مینی بوس های شهر تهران گفت: ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت كشور در طرحی با همكاری شهرداری تهران، سازمان محیط زیست و بانك صادرات به عنوان بانك عامل تا پایان تیرماه جاری 100 دستگاه از این مینی بوس ها را اسقاط خواهد كرد.
این مقام ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت كشور كمك های بلاعوض در این طرح را 23 میلیون ریال دانست كه از 10 میلیون ریال از سوی شهرداری تهران، 10 میلیون ریال از سوی سازمان حفاظت از محیط زیست و 3 میلیون ریال نیز از سوی ستاد سوخت پرداخت خواهد شد و تاكید كرد: همچنین 20 میلیون ریال تسهیلات بانكی از سوی بانك عامل (صادرات ) در اختیار مالكان قرار خواهد گرفت.
وی تصریح كرد: ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت كشور آمادگی دارد تا پایان شهریور ماه یك هزار دستگاه مینی بوس شهر تهران را در این طرح اسقاط كند اما این به همكاری بیشتر سازمان اتوبوس رانی تهران برمی گردد كه مالكان مینی بوس های فرسوده را به انجام این كار ترغیب كند.
** چهار هزار كامیون درون شهری اسقاط خواهد شد
معاون نوسازی ناوگان ستاد حمل و نقل و سوخت كشور در ادامه این نشست از طرح جایگزینی كامیون و كامیون فرسوده درون شهری و حومه ای خبر داد و گفت: طرح ثبت نام و اسقاط كردن چهار هزار كامیون درون شهری از شنبه آینده 17 تیرماه آغاز خواهد شد.
وی ثبت نام در این طرح را از طریق نمایندگی های مجاز خودرو سازان شامل ایران خودرو دیزل، بهمن دیزل و ارس خودرو دانست و گفت: شرایط نیز همانند شرایط قبلی، داشتن پلاك ایران، عمر بالای 25 سال و داشتن سند قطعی كامیون به نام مالك و یا وكالت بلاعزل است.
وی با بیان اینكه در حال حاضر 200 هزار كامیون فرسوده در كشور تردد دارند، گفت: حدود 90 هزار از این كامیون ها در جاده های برون شهری فعالیت می كنند و 110 هزار نیز در داخل شهرها و اماكنی مانند معادن فعال هستند.
رجبی تصریح كرد در حال حاضر برای اسقاط و جایگزین كردن چهار هزار دستگاه كامیون درون شهری برنامه ریزی شده است كه بهتر است مالكانی كه تمایل به این كار دارند، هر چه زودتر ثبت نام كنند زیرا ظرفیت محدود است.
وی گفت در این طرح تسهیلاتی برابر با 80 درصد قیمت خودرو تا سقف 600 میلیون ریال متناسب با نوع خودروی جایگزین با نرخ 15 درصد و دوره بازپرداخت هفت ساله از طریق بانك های ملی، تجارت، سپه ، صادرات و ملت وجود دارد.
معاون نوسازی ناوگان ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت كشور انواع كامیون های این طرح و میزان گواهی ارزش آن را در این طرح به قرار زیر دانست:
- كامیونت (5/2 تا 6 تن)، 30 میلیون ریال
- كامیون سبك (بیش از 6 تا 10 تن)، 40 میلیون ریال
- كامیون متوسط (بیش از 10 تا 26 تن)، 50 میلیون ریال
اجتمام** 1379**1569